Antena 3 CNN Externe Imaginile care îngrozesc omenirea. O naţiune se pregăteşte de atac nuclear. Dovada surprinsă din satelit

Imaginile care îngrozesc omenirea. O naţiune se pregăteşte de atac nuclear. Dovada surprinsă din satelit

Imaginile care îngrozesc omenirea. O naţiune se pregăteşte de atac nuclear. Dovada surprinsă din satelit
Sursa foto: Foto: Wall Street Journal
de O.P.    |    01 Iun 2012   •   09:33

Fotografii din satelit publicate de un institut din Washington par să arate eforturi intense ale Iranului, în ultima săptămână, de a curăţa un complex militar situat la sud de Teheran, suspectat că ar fi folosit pentru cercetări privind arme nucleare.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a exercitat presiuni asupra Iranului să permită inspectorilor săi să viziteze complexul militar, cunoscut drept Parchin, despre care AIEA crede că ar fi fost implicat în testarea unor explozivi puternici, folosiţi pentru simularea unei detonări nucleare, relatează Wall Street Journal în ediţia online.



Institutul pentru Ştiinţă şi Securitate Internaţională (ISIS) a postat miercuri imagini din satelit, realizate la 25 mai, care par să arate distrugerea a două clădiri la Parchin şi folosirea unor utilaje grele pentru a muta pământul şi echipamentul.



Aceste activităţi aveau loc într-o zonă în care AIEA consideră că se afla un container folosit pentru a efectua teste cu explozibil puternic. ISIS a postat de asemenea fotografii din aprilie care păreau să arate eforturile iraniene de a spăla complexul Parchin cu apă.



"Ultimele imagini generează îngrijorări că Iranul încearcă să demoleze complexul înainte de a permite o vizită a AIEA", a precizat ISIS în raportul său. "Demolarea celor două clădiri ar putea indica şi faptul că Iranul nu intenţionează să permită accesul inspectorilor prea curând".







×
Subiecte în articol: atac nuclear arme nucleare
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close