Antena 3 CNN Externe În această imagine apare INAMICUL nr. 1 al Germaniei. Merkel face acuzaţii dure: "E o ruşine pentru ţară"

În această imagine apare INAMICUL nr. 1 al Germaniei. Merkel face acuzaţii dure: "E o ruşine pentru ţară"

În această imagine apare INAMICUL nr. 1 al Germaniei. Merkel face acuzaţii dure: "E o ruşine pentru ţară"
de O.P.    |    12 Noi 2012   •   10:12

Numele ei este Beate Zschäpe şi este singura care a mai supravieţuit dintr-un trio al extremiştilor neo-nazişti acuzaţi de crime oribile comise pe teritoriul Germaniei.

Beate a fost trimisă în judecată şi riscă să îşi petreacă restul zilelor în închisoare, fiind acuzată de apartenenţă la un grup terorist şi complicitate în zece crime, 15 jafuri şi un atentat cu bombă.



Alături de alţi doi bărbaţi, Beate forma grupul Subterana Naţional Socialistă responsabil pentru moartea a nouă imigranţi turci, dar şi uciderea unei poliţiste germane.

Îngroziţi de pedeapsa ce urma să cadă asupra lor, ceilalţi doi complici ai Beatei s-au sinucis, femeia fiind singura care va fi judecată şi pedepsită conform legilor în vigoare.



Acest caz a stârnit furtună în Germania, chiar cancelarul Angela Merkel făcând comentarii acide: "Această femeie este o ruşine pentru Germania". Însă nu numai gravitatea faptelor acestei femei au revoltat ţara, ci şi incapacitatea autorităţilor de a rezolva mai repede cazul. Se pare că serviciile secrete sunt blamate că deşi aflaseră despre existenţa acestui grup terorist de acum 20 de ani, l-au ignorat.

Minorităţile turce prezente în Germania au declarat că "în această ţară există o problemă uriaşă cu rasismul".



×
Subiecte în articol: atentat cu bomba
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close