Antena 3 CNN Externe Incendiu Catedrala Notre-Dame. Reacțiile liderilor marilor state ale lumii după dezastrul de la Paris

Incendiu Catedrala Notre-Dame. Reacțiile liderilor marilor state ale lumii după dezastrul de la Paris

Incendiu Catedrala Notre-Dame. Reacțiile liderilor marilor state ale lumii după dezastrul de la Paris
Sursa foto: Foto: twitter.com/Place_Beauvau
de Claudia Simion    |    16 Apr 2019   •   20:58

Lideri ai statelor europene și nu numai au reacționat în urma incendiului cumplit care a devastat aproape în întregime Catedrala Notre-Dame din Paris, un important simbol al civilizației franceze. 

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Vom reconstrui rapid Catedrala Notre-Dame. Toți, împreună! Face parte din destinul nostru francez. Mă angajez. Maține va fi lansat un abonament naționat și mult peste granițele noastre”. 

"Ce este mai rău a fost evitat, chiar dacă bătălia încă nu a fost câştigată complet", a mai spus şeful statului francez. 

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: „De la Strasbourg, capitala franceză a Uniunii Europene, lansez un apel către toate cele 28 de state membre să pună umărul la misiune. Ştiu că Franţa se poate descurca şi singură, dar nu e vorba doar de sprijin material. Incendiul de la catedrala Notre Dame ne-a făcut să fim conştienţi că suntem legaţi de ceva mai important şi mai profund decât tratatele”.

Donald Trump, președintele SUA- „E atât de oribil să urmăresc focul masiv de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Poate că cisternele de apă care zboară ar putea fi folosite pentru a-l stinge. Trebuie acționat rapid”. 

Klaus Iohannis- „Vești îngrozitoare vin de la Paris. Notre Dame, un simbol istoric al culturii europene, este în flăcăru. România este alături de Franța”. 

Și Papa Francisc a transmis că se roagă pentru catolicii din Franţa şi pentru locuitorii Parisului după incendiul cumplit care a distrus Catedrala Notre-Dame. 

„Papa Francisc este aproape de Franţa, se roagă pentru catolicii francezi şi pentru locuitorii Parisului şocaţi de teribilul incendiu care a devastat #Catedrala Notre-Dame. El se roagă pentru toţi cei care se luptă să rezolve această situaţie tragică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti, într-un mesaj pe Twitter.

×
Subiecte în articol: paris catedrala Notre-Dame Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close