Antena 3 CNN Externe Inspectorii internaţionali nucleari au ajuns în Iran

Inspectorii internaţionali nucleari au ajuns în Iran

Inspectorii internaţionali nucleari au ajuns în Iran
13 Dec 2012   •   13:09

Inspectorii ONU de supraveghere a activităţilor nucleare au sosit în Teheran, joi dimineaţă, în tentativa de a parafa o înţelegere menită să diminueze îngrijorările internaţionale privind programul nuclear iranian.

Şapte membri ai Agenţiei de Energie Atomică Internaţională (IAEA), conduşi de directorul adjunct al forului mondial, Herman Nackaerts, vor avea întâlniri cu reprezentanţii iranieni din domeniul nuclear, anunţă agenţia ISNA.

Israelul a ameninţat cu acţiuni militare dacă sancţiunile diplomatice şi economice impuse Iranului nu vor avea succesul scontat.
La rândul său, Iranul a negat că ar dezvolta un program nuclear militar şi a avertizat că dacă se va interveni în forţă, împotriva sa, Teheranul va ataca ţinte israeliene şi americane din regiune.

IAEA îşi doreşte o înţelegere, care să permită inspectorilor internaţionali să inspecteze o unitate militară, Parchin, dar şi alte facilităţi suspectate că ar dezvolta un program nuclear balistic.

Oficialii internaţionali bănuiesc că Teheranul a efectuat deja teste şi aplicaţii nucleare la baza Parchin, din sud-estul capitalei iraniene.

×
Subiecte în articol: program nuclear Teheran
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close