Antena 3 CNN Externe Inundaţii şi furtuni violente în Franţa. Trei persoane au murit

Inundaţii şi furtuni violente în Franţa. Trei persoane au murit

Inundaţii şi furtuni violente în Franţa. Trei persoane au murit
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    24 Aug 2015   •   14:29

Trei persoane au murit în Franţa din cauza inundaţiilor şi a furtunilor violente din weekend, iar alte 12 departamente din ţară se află în continuare sub cod portocaliu de ploi, informează site-ul publicaţiei franceze Le Monde.

Duminică după-amiază au avut loc ploi masive în departamentul Herault, situat în sudul Franţei, aflat sub cod portocaliu de furtuni. În oraşul Montpellier, două persoane în vârstă de peste 80 de ani au murit după ce maşina în care se aflau a fost luată de ape.

Un alt deces a fost înregistrat în oraşul Thiezac, din departamentul Cantal, situat în zona central-sudică a Franţei. Un bărbat în vârstă de 71 de ani a murit după ce cortul în care campa s-a prăbuşit peste el, din cauza rafalelor puternice de vânt.

De asemenea, în regiunea Languedoc-Roussillon, duminică seară, a fost întreruptă în totalitate circulaţia trenurilor din cauza drumurilor blocate de aluviuni produse de furtunile puternice, traficul fiind reluat parţial luni dimineaţă.

Potrivit Meteo France, 12 departamente din jumătatea sudică a Franţei se află în continuare sub cod portocaliu de ploi şi vânt puternic: Drome, Ardeche, Gard, Vaucluse, Charente-Maritime, Vendée, Deux-S?vres, Vienne, Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Indre şi Indre-et-Loire.

×
Subiecte în articol: inundatii Franta intemperii furtuna ploi
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close