Antena 3 CNN Externe Iran va organiza o competiţie de aruncare a pantofilor

Iran va organiza o competiţie de aruncare a pantofilor

Iran va organiza o competiţie de aruncare a pantofilor
24 Dec 2008   •   20:56

Studenţii iranieni doresc să organizeze o competiţie de aruncare a pantofilor, în onoarea jurnalistului irakian care a încercat să îl atace cu încălţămintea pe preşedintele american.
La jumătatea lunii, Muntazer al-Zaidi, jurnalist al postului al-Baghdadiya, şi-a aruncat pantofii înspre geroge Bush în timpul unei conferinţe de presă ala ultima vizită în Irak a preşedintelui în funcţie al SUA. ?Aceasta este un sărut de adio din partaea poporului irakian, câine?, a strigat jurnalistul în timp ce arunca cu pantofii. Din nefericire pentru atacator, Bush a reuşit să evite ?muniţia?.
Din momentul arestării jurnalistului, lumea arabă şi-a manifestat în numeroase feluri sprijinul pentru acesta- de la jocuri online până la demonstraţii de susţinere în pieţe.
Presa iraniană susţine că viitoarea competiţie de aruncare a pantofilor va avea loc în campusul Universităţii din Teheran, pe 26 dcembrie.
Deşi până acum organizatorii nu au dezvăluit detalii referitoare la regulamentul concursului, se ştie că ţinta va fi o fotografie a lui George Bush, dar şi o cantitate impresionantă de pantofi, ca expresie a solidarităţii cu jurnalistul irakian.
Ministrul iranian de Externe a cerut eliberarea lui al-Zaidi, momentan aflat în arestul poliţiei din Bagdad.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Bush Teheran Irak Bagdad
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close