Antena 3 CNN Externe Iranul a arestat un grup de "terorişti" cu conexiuni externe

Iranul a arestat un grup de "terorişti" cu conexiuni externe

Iranul a arestat un grup de "terorişti" cu conexiuni externe
16 Noi 2012   •   15:11

Ministerul de Informaţii Iranian a arestat mai multe persoane, bănuite că plănuiau atacuri cu bombă. Conform unui material transmis de televiziunea de stat de la Teheran, se bănuieşte că cei reţinuţi aveau sprijinul agenţiilor de spionaj din Occident şi din Israel şi pregăteau atacuri subversive în provincia Khuzestan.

"În ultimele zile, mai multe elemente teroriste, legate de agenţii străine de spionaj, au fost identificate şi anihilate. Asupra lor s-a găsit cantităţi însemnate de materiale explozive şi dispozitive ce proveneau dintr-o ţară din zona Golfului Persic", se arată în comunicatul ministerului.

"Aceste elemente, coordonate de serviciile occidentale şi sioniste, pregăteau acte de sabotaj, dejucate la timp. Suspecţii aveau în vedere amplasarea de bombe la centralele energetice din regiunea Khuzestan", se precizează în acelaşi comunicat.

Provincia Khuzestan se află în sud-vestul Iranului şi este preponderent populată de etnici arabi, Ahwazi. Aceştia sunt nemulţumiţi de economia locală deplorabilă şi de discriminările sistematice la care sunt supuşi.

Teheranul a acuzat în trecut, Mossadul şi Serviciile occidentale, că susţin atacurile asupra oamenior de ştiinţă iranieni.

Din 2010 până în prezent, cinci iranieni, cercetători şi academicieni, au fost ucişi în incidente ce aveau ca scop zădărnicia programului nuclear iranian.
Statele Unite au negat implicarea în aceste evenimente, iar Israelul a preferat să nu comenteze.

×
Subiecte în articol: Teheran
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close