Antena 3 CNN Externe Iranul nu va ceda în faţa sancţiunilor internaţionale

Iranul nu va ceda în faţa sancţiunilor internaţionale

Iranul nu va ceda în faţa sancţiunilor internaţionale
04 Oct 2012   •   14:53

Liderul Suprem al Iranului, Ayatollah-ul Ali Khamenei, a spus că sancţiunile şi presiunile nu pot forţa naţiunea iraniană să se predea, de vreme ce poporul persan s-a confruntat mereu cu probleme grave, relatează agenţia FARS.

"În ultimii 33 de ani, Iranul s-a confruntat cu o gamă largă de ostilităţi, politice, militare, economice. Dar naţiunea noastră (iraniană) a făcut faţă oricărei presiuni şi a devenit din ce în ce mai puternică", a spus Khamenei.

"Sancţiunile impuse ţării noastre sunt menite să ne determine să capitulăm. Iranul nu se va înclina în faţa acestor provocări, nu vom ceda presiunilor externe şi asta îi face pe duşmanii noştri extrem de furioşi", a mai adăugat liderul spiritual de la Teheran.

În prezent, Iranul este supus unor sancţiuni economice impuse de către puterile occidentale, care încearcă în acest fel să tempereze ambiţiile nucleare ale acestei ţări.
De la 1 iulie, Uniunea Europeană a impus un embargo al comerţului cu produse petrolifere din Iran, izolând şi mai mult, pe plan internaţional, administraţia de la Teheran.


×
Subiecte în articol: Teheran sanctiuni
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close