Antena 3 CNN Externe Iranul va ataca „cu toată forţa necesară”. Ce a determinat declaraţiile furioase ale oficialilor iranieni

Iranul va ataca „cu toată forţa necesară”. Ce a determinat declaraţiile furioase ale oficialilor iranieni

Iranul va ataca „cu toată forţa necesară”. Ce a determinat declaraţiile furioase ale oficialilor iranieni
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
28 Sep 2012   •   10:07
În cazul unui atac, Iranul va riposta „cu toată forţa necesară”. Declaraţia oficialilor iranieni vine care urmare a discursului preşedintelui israelian.

"Republica Islamică Iran este suficient de puternică pentru a se apăra şi îşi rezervă dreptul de a riposta cu toată forţa necesară oricărui atac", se arată într-o declaraţie pe care reprezentantul adjunct iranian la ONU Eshagh Al Habib, o va citi la tribuna Adunării Generale a ONU, informează BBC News.

Acest discurs neaşteptat a fost prezentat ca un "răspuns la acuzaţiile premierului israelian", joi, în faţa Adunării Generale a ONU.

Benjamin Netanyahu a solicitat stabilirea unei "linii roşii clare" pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma atomică, asigurând, cu ajutorul unei scheme, că Teheranul va putea în curând să fabrice una.

Netanyahu a comparat Iranul nuclear cu "Al-Qaida înarmată cu bombe atomice" şi a asigurat că "este în joc viitorul lumii" şi că "timpul presează".


 


 

×
Subiecte în articol: al-Qaida Benjamin Netanyahu Teheran
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close