Antena 3 CNN Externe Iranul „va sprijini Siria până la capăt” în cazul unei intervenţii militare occidentale

Iranul „va sprijini Siria până la capăt” în cazul unei intervenţii militare occidentale

Iranul „va sprijini Siria până la capăt” în cazul unei intervenţii militare occidentale
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    05 Sep 2013   •   19:06

Iranul „va sprijini Siria până la capăt” în cazul unei posibile agresiuni militare din partea coaliţiei conduse de SUA, a declarat generalul Qasem Soleimani, comandantul unităţii de elită Al-Qods, divizie a Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, informează ITAR-TASS, citată de Agerpres.

„Statele Unite nu aspiră să apere drepturile omului în Siria. Scopul lor este de a anihila forţele de rezistenţă faţă de Israel”, a spus Soleimani.

Generalul iranian a atenţionat că, pentru înlăturarea preşedintelui Bashar al-Assad de la putere, Washingtonul va face uz atât de presiuni politice, cât şi de metode speciale, între care şi trimiterea de combatanţi ai Al-Qaida pe teritoriul sirian.

După cum afirmă comandantul iranian, „95% dintre combatanţii opoziţiei siriene sunt străini, iar ceilalţi sunt dezertori din armata siriană şi islamişti locali”.

De asemenea, Soleimani şi-a exprimat convingerea că „ultima justificare inventată de Casa Albă pentru a ataca Siria nu va duce la rezultatul dorit de americani”.

La rândul său, ministrul iranian al apărării, Hossein Dehgan, a exclus participarea directă a Iranului în posibilul conflict din Siria.

„Sirienii deţin ei înşişi sisteme de apărare antirachetă”, a precizat Dehgan.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat, miercuri, că orice agresiune împotriva Siriei „nu doar va avea o influenţă negativă în regiune, ci se va şi răsfrânge asupra aliaţilor SUA din Orientul Mijlociu”.

„Plecând de la obligaţiile sale religioase şi umanitare, Iranul va face tot posibilul pentru a ajuta poporul sirian în cazul apariţiei oricărei probleme”, a afirmat Rohani.

×
Subiecte în articol: Siria criza Siria interventie militara SUA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close