Iranul „va sprijini Siria până la capăt” în cazul unei intervenţii militare occidentale

de M.T.    |    05 Sep 2013   •   19:06
Iranul „va sprijini Siria până la capăt” în cazul unei intervenţii militare occidentale Foto: Intact Images/EPA

Iranul „va sprijini Siria până la capăt” în cazul unei posibile agresiuni militare din partea coaliţiei conduse de SUA, a declarat generalul Qasem Soleimani, comandantul unităţii de elită Al-Qods, divizie a Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, informează ITAR-TASS, citată de Agerpres.

„Statele Unite nu aspiră să apere drepturile omului în Siria. Scopul lor este de a anihila forţele de rezistenţă faţă de Israel”, a spus Soleimani.

Generalul iranian a atenţionat că, pentru înlăturarea preşedintelui Bashar al-Assad de la putere, Washingtonul va face uz atât de presiuni politice, cât şi de metode speciale, între care şi trimiterea de combatanţi ai Al-Qaida pe teritoriul sirian.

După cum afirmă comandantul iranian, „95% dintre combatanţii opoziţiei siriene sunt străini, iar ceilalţi sunt dezertori din armata siriană şi islamişti locali”.

De asemenea, Soleimani şi-a exprimat convingerea că „ultima justificare inventată de Casa Albă pentru a ataca Siria nu va duce la rezultatul dorit de americani”.

La rândul său, ministrul iranian al apărării, Hossein Dehgan, a exclus participarea directă a Iranului în posibilul conflict din Siria.

„Sirienii deţin ei înşişi sisteme de apărare antirachetă”, a precizat Dehgan.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat, miercuri, că orice agresiune împotriva Siriei „nu doar va avea o influenţă negativă în regiune, ci se va şi răsfrânge asupra aliaţilor SUA din Orientul Mijlociu”.

„Plecând de la obligaţiile sale religioase şi umanitare, Iranul va face tot posibilul pentru a ajuta poporul sirian în cazul apariţiei oricărei probleme”, a afirmat Rohani.

Parteneri
x close