Antena 3 CNN Externe O "țară prietenă" cu Moscova condamnă crimele de la Bucha dar nu pomenește Rusia

O "țară prietenă" cu Moscova condamnă crimele de la Bucha dar nu pomenește Rusia

Premierul israelian Naftali Bennett a condamnat uciderea unor civili în orașul ucrainean Bucha.

O "țară prietenă" cu Moscova condamnă crimele de la Bucha dar nu pomenește Rusia
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Apr 2022   •   18:09

Într-o declarație consemnată, marți, de Reuters, Bennett a evocat "scenele groaznice" din localitatea unde presa internațională a relatat că au fost uciși numeroși localnici, dar nu a acuzat forțele ruse că sunt răspunzătoare de aceste crime.

"Suntem șocați de imaginile teribile din Bucha - scene groaznice - și le condamnăm. Suferințele cetățenilor ucraineni sunt imense şi facem tot ce putem ca să ajutăm", a spus premierul israelian într-o conferință de presă televizată.

Descoperirea civililor uciși după retragerea trupelor ruse din suburbiile Kievului a stârnit reacții de revoltă și condamnare în întreaga lume.

Guvernul ucrainean consideră că este vorba de un genocid în timp ce Moscova respinge acuzațiile că ar fi responsabilă de crimele respective și acuză Ucraina de o "punere în scenă" propagandistică, pentru presa occidentală.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Israel a fost rezervat în criticile aduse Rusiei, invocând eforturile de mediere ale premierului Bennet pentru încetarea războiului.

De asemenea, guvernul israelian dorește să mențină deschise canale de comunicare cu militarii ruși în Siria, unde aviația israeliană lovește frecvent ținte iraniene.

Rusia va relua zborurile cu Israel și alte 51 de ţări "prietene". Republica Moldova, pe listă

Moscova a anunțat reluarea zborurilor comerciale către "țări prietene" Rusiei, inclusiv Israel.

Cursele aeriene ar urma să reînceapă din  9 aprilie, potrivit unei declarații făcute de prim-ministrul rus Mihail Mişustin.

"Țări prietene" este formula prin care Moscova se referă la statele care nu au impus Rusiei sancțiuni, în contextul invaziei din Ucraina.

Între aceste țări "prietene" se numără Israel, Brazilia, India, China, Egipt, Algeria, Liban, Peru, Venezuela, Pakistan, Filipine, dar și Republica Moldova.

Foto: imagine din Bucha, după retragerea rușilor

×
Subiecte în articol: Bucha Israel
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close