Antena 3 CNN Externe Rusia va relua zborurile cu Israel și alte 51 de ţări „prietene”

Rusia va relua zborurile cu Israel și alte 51 de ţări „prietene”

Rusia intenţionează reia zborurile spre 52 de ţări „prietene”, începând din 9 aprilie, ca parte a planurilor sale de relaxare a restricțiilor anti Covid-19, a declarat ieri prim-ministrul Mihail Mişustin.

Rusia va relua zborurile cu Israel și alte 51 de ţări „prietene”
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    05 Apr 2022   •   09:48

Rusia intenţionează să reia zborurile către şi dinspre Argentina, Africa de Sud şi alte ”ţări prietene”, a spus Mişhustin, adică cele care nu s-au alăturat valului de sancţiuni occidentale asupra Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, potrivit Reuters.

Moscova a impus restricţii dure de călătorie la începutul pandemiei de coronavirus, în martie 2020, dintre care multe rămân în vigoare, însă a extins treptat lista ţărilor considerate sigure pentru călătoriile aeriene.

Printre țările „prietene” ale Rusiei se numără și Israel, Algeria, China, Liban, Peru şi Pakistan.

Mişustin a mai spus că Rusia va ridica restricţiile privind călătoriile peste graniţa terestră dintre Rusia şi China.

Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene din 36 de ţări, inclusiv toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, ca răspuns la sancţiunile legate de Ucraina care vizează sectorul său aviatic.

România a interzis orice avion rusesc în spaţiul nostru aerian

România a decis interzicerea oricărui avion rusesc în spaţiul aerian al ţării, pe 25 februarie.

România s-a alăturat astfel altor state membre UE care au interzis avioanele ruseşti în spaţiul lor aerian, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia.

În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea ,,Acordului între Guvernul RS România și Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la București la 22.12.1976”.

În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați in Federația Rusă. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență.

×
Subiecte în articol: Rusia zboruri tari
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close