Antena 3 CNN Externe Ţara în care furtuna a lovit cu bucăţi de gheaţă cât mingea de tenis

Ţara în care furtuna a lovit cu bucăţi de gheaţă cât mingea de tenis

Furtunile puternice s-au abătut asupra Europei. Peste 100 de persoane au fost rănite după ce miercuri noaptea a plouat grindină de mărimea unei mingi de tenis într-una dintre cele mai căutate destinații pentru vacanţă.

Ţara în care furtuna a lovit cu bucăţi de gheaţă cât mingea de tenis
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   13:15

Furtuna puternică a lovit regiunea Veneto din nord-estul Italiei, care include Veneția și Verona. Serviciile de urgență au răspuns la peste 500 de solicitări de ajutor din cauza daunelor materiale și a vătămărilor personale, a declarat protecția civilă regională Veneto. Muncitorii au îndepărtat sticla de la ferestre sparte și au tăiat copaci și alte plante care au fost grav avariate în timpul furtunii.

Europa a cunoscut schimbări dramatice ale vremii în acest an. Italia, Spania și Grecia s-au confruntat cu căldură necruțătoare de zile întregi. Capitala Italiei, Roma, a atins marți un nou record de temperatură de 41 de grade Celsius.

Citeşte şi: Oceanele lumii îşi schimbă culoarea, din cauza încălzirii globale. Din albastru, apele prind nuanţe de verde

"Pământul are o febră mare și Italia o simte direct", a declarat pentru CNN Luca Mercalli, șeful Societății de Meteorologie Italiană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În luna mai, părți din regiunea Emilia Romagna din nordul Italiei au suferit din pricina inundațiilor puternice, urmate de alunecări de teren. 

×
Subiecte în articol: inundatii italia furtună grindină
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close