Antena 3 CNN Externe Italia: Imigranţii-şomeri sunt plătiţi cu 2000 de euro să plece din Treviso

Italia: Imigranţii-şomeri sunt plătiţi cu 2000 de euro să plece din Treviso

Italia: Imigranţii-şomeri sunt plătiţi cu 2000 de euro să plece din Treviso
28 Noi 2008   •   03:38

Criza economică din Italia îi impinge pe nativii din această ţară la măsuri extreme. Iar imigranţii, care în cazul de faţă sunt veriga slabă, sunt primii care plătesc preţul recesiunii. Spresiano, o comună mică din provincia Treviso, nu pierde timp şi oferă 2 mii de euro imigranţilor care decid să părăsească localitatea. Astfel, familiile în care nimeni nu lucrează primeasc această sumă dacă se stabilesc în altă localitate.
Propunerea a fost făcută de consilierul local pe probleme sociale, scrie La Stampa.
Iniţiativa vine la puţin timp după ce aceeaşi localitate hotărâse ca ajutoarele sociale şi fonduri ale primăriei să fie acordate doar acelor familii în care ambii soţi vorbesc limba italiană.
Oricum consilierul a explicat că acordarea unui bonus familiilor în care nimeni nu lucrează, pentru a pleca, costă administraţia mai puţin decât cheltuielile legate de contribuţiile pentru plata chiriei la apartamente, utilităţi sau tratament medical.
Propunerea a fost atacată deja în peninsulă ca fiind lipsită de bun simţ.
Pe de altă parte, măsura anunţată de guvernul italian de a expulza cetăţenii intracomunitari care nu pot face dovada unui venit ar fi în contradicţie cu legislaţia UE, aprecia şi comisarul pentru justiţie Jacques Barrot. El a subliniat că problema este "foarte delicată" mai ales când e vorba de cetăţenii UE, făcând referire la cetăţenii români de etnie romă care se află în Italia şi sunt supuşi acestor controale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imigranti romani
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close