Antena 3 Externe Italia îl onorează pe preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, cu funeralii de stat

Italia îl onorează pe preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, cu funeralii de stat

de Alexandra Ionescu    |    14 Ian 2022   •   11:15
Italia îl onorează pe preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, cu funeralii de stat
Sursa foto: hepta

Italia îl onorează pe preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, cu funeralii de stat ce vor avea loc la Bazilica Sfânta Maria a Îngerilor şi a Mucenicilor (Basilica Santa Maria degli Andeli e dei Martiri) de la Roma.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sunt aşteptaţi să participe la funeralii.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit marți dimineață, la câteva ore după ce presa a relatat că politicianul fusese internat în spital ca urmare a unei complicații grave.

David Sassoli a murit marţi,la vârsta de 65 de ani - la centrul oncologic din Aviano, în Italia, unde era spitalizat de două săptămâni -, cu puţine zile înainte de a-şi încheia mandatul de preşedinte al Parlamentului European.

Președintele Parlamentului European era internat din data de 26 decembrie în spitalul din Aviano, ca urmare a unei "complicații grave a sistemului imunitar".

În luna septembrie, Sassoli, fost jurnalist de televiziune, a fost spitalizat cu pneumonie şi din acest motiv nu a putut prezida sesiunea parlamentară în care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a rostit discursul anual privind Starea Uniunii.

Ulterior, el s-a deplasat în Italia, după ce medicii au fost de acord ca politicianul să se recupereze după boală în țara natală.

David Sasssoli a devenit președinte al Parlamentului European în 2019, după un acord amplu între cele mai mari familii politice europene în legătură cu funcțiile de top din principalele instituții ale Uniunii.

Înainte să survină decesul său, deputații europeni luaseră decizia de a se reuni săptămâna viitoare pentru a-i vota succesorul.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close