Japonia. Traficul aerian şi feroviar suspendat în sud-vest, după erupţia unui vulcan

de Antena3.ro    |    28 Ian 2011   •   16:52
Japonia. Traficul aerian şi feroviar suspendat în sud-vest, după erupţia unui vulcan Foto: gizmodo.com.au

Erupţia unui vulcan care a generat o coloană de fum şi cenuşă înaltă de mii de metri a făcut ca traficul aerian şi feroviar să fie suspendat vineri în sud-estul Japoniei, informează AFP.

Situat în sudul insulei Kyushu, vulcanul Shinmoedake a început să erupă miercuri seara, constrângând 31 de locuitori din oraşul vecin Takaharu să-şi petreacă noaptea de joi spre vineri într-un centru de adăpost.

Companiile aeriene nipone ANA (All Nippon Airways) şi JAL (Japan Airlines) au fost nevoite să-şi anuleze zborurile cu plecare sau sosire la Miyazaki, în timp ce compania feroviară JR din Kyushu a suspendat de asemenea traficul în regiune.

 


Mai mult decât atât, televiziunile au prezentat imagini cu muntele, înalt de 1.421 de metri, deasupra căruia se putea vedea o coloană de fum dens, în timp ce localnicii strângeau cenuşa de pe străzi cu lopeţile.

Potrivit autorităţilor locale, deocamdată nu au fost semnalate pagube sau victime. Observatorul vulcanic din Kagoshima a ridicat cu o treaptă, la trei din totalul de cinci, nivelul de alertă, îndemnând la blocarea accesului pe munte, au afirmat oficialii.

Agenţia meteorologică japoneză a precizat, într-un comunicat, că Shinmoedake face parte din lanţul Kirishima, constituit din circa 20 de vulcani, iar o erupţie minoră s-a înregistrat deja în 2008.

Parteneri
x close