Antena 3 CNN Externe Președintele SUA, între refugiații din Ucraina | Joe Biden și-a făcut selfie cu o fetiță ucraineană și a spus că Vladimir Putin este "un măcelar"

Președintele SUA, între refugiații din Ucraina | Joe Biden și-a făcut selfie cu o fetiță ucraineană și a spus că Vladimir Putin este "un măcelar"

Președintele american Joe Biden i-a vizitat, la Varșovia, pe refugiații din Ucraina, la finalul călătoriei sale pe continentul european.

Președintele SUA, între refugiații din Ucraina | Joe Biden și-a făcut selfie cu o fetiță ucraineană și a spus că Vladimir Putin este "un măcelar"
Sursa foto: Twitter @_techtalkng
de Adrian Iclozan    |    26 Mar 2022   •   16:51

Biden a discutat anterior cu președintele polonez Andrzej Duda și a participat la o reuniune desfășurată în capitala polonă, la care au dialogat secretarul de stat american, secretarul american al Apărării și omologii lor din Ucraina.

Înainte de a se duce în mijlocul refugiaților, pe stadionul Narodowy, președintele american s-a întâlnit cu chef Jose Andres și cu voluntarii ONG-ului World Central Kitchen, al cărui obiectiv este furnizarea de hrană pentru victimele dezastrelor.

Între refugiați, dintre care unii veneau din Mariupol, orașul distrus de bombardamentele ruse, liderul de la Washington s-a îmbrățișat cu o femeie care i-a povestit calvarul prin care a trecut până să ajungă în Polonia și a ridicat în brațe o fetiță îmbrăcată într-o haină cu buline roz, cu care și-a făcut selfie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Oamenii ăștia sunt extraordinari. Fiecare persoană cu care am vorbit mi-a spus să rostesc o rugăciune pentru tatăl, fratele sau bunicul care luptă în Ucraina", a declarat Joe Biden.

"Îmi amintesc cum e când ai pe cineva într-o zonă de război. În fiecare dimineață te trezești și te întrebi. Doar te întrebi. Și te rogi să nu primești acel telefon”, a continuat el.

El a fost întrebat de un reporter ce crede despre ce le-a făcut Vladimir Putin acestor oameni.

"Este un măcelar", a replicat Biden.

La finalul vizitei în Europa, președintele are pe agendă "un discurs important", potrivit celor comunicate de Casa Albă.

Foto interior: președintele american, discutând cu voluntarii World Central Kitchen

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close