Antena 3 CNN Externe John Kerry: Capturarea lui Abu Anas al-Libi în Libia, „potrivită şi legală”

John Kerry: Capturarea lui Abu Anas al-Libi în Libia, „potrivită şi legală”

John Kerry: Capturarea lui Abu Anas al-Libi în Libia, „potrivită şi legală”
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    07 Oct 2013   •   10:29

Capturarea lui Abu Anas al-Libi, un presupus lider Al-Qaida în Libia, care a avut loc la Tripoli a fost „potrivită şi legală”, consideră secretarul de stat american, John Kerry, informează AFP, citată de Agerpres.

Declaraţia oficialului american vine ca răspuns la acuzaţia Libiei, care consideră capturarea lui Abu Anas drept „răpire”.

Statele Unite „fac tot ceea ce le stă în putere şi ceea ce este potrivit şi legal” pentru a opri ameninţarea teroristă, a declarat Kerry, care participă la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), în Indonezia, la Bali.

Şeful diplomaţiei americane a refuzat să precizeze dacă Libia a fost informată în legătură cu această operaţiune.

„Noi nu avem obiceiul de a intra în detalii cu privire la comunicările noastre cu guverne străine referitor la acest gen de operaţiuni”, a explicat Kerry.

SUA au efectuat, sâmbătă, două raiduri, unul în Somalia, celălalt la Tripoli, care au condus la capturarea unui presupus lider al reţelei Al-Qaida, ceea ce a determinat Libia să ceară „explicaţii” Washingtonului.

Oficialii de la Tripoli au calificat capturarea lui Abu Anas al-Libi, pe numele său adevărat Nazih Abdul Hamed Al-Raghie, drept „răpirea unui cetăţean libian”.

Abu Anas, care figura pe lista FBI a celor mai căutate persoane, a fost transportat la bordul unei nave de război a Marinei SUA aflată în regiune, unde în prezent este interogat.

×
Subiecte în articol: John Kerry Libia Tripoli SUA al-Qaida
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close