Antena 3 CNN Externe John Kerry, operat cu succes la Boston după accidentul din Franţa

John Kerry, operat cu succes la Boston după accidentul din Franţa

John Kerry, operat cu succes la Boston după accidentul din Franţa
Sursa foto: Foto:Agerpres/Xinhua
03 Iun 2015   •   10:32

Şeful diplomaţiei americane John Kerry a fost operat cu succes la Boston, în nord-estul Statelor Unite, după ce şi-a fracturat femurul căzând de pe bicicletă în Franţa, a anunţat marţi un purtător de cuvânt, scrie AFP.
   
Agenda de obicei supraîncărcată a secretarului american rămâne nesigură în săptămânile viitoare. "Nu mă aştept ca (operaţia) să interfereze cu responsabilităţile sale de secretar de Stat", a dat asigurări doctorul Burke, care l-a operat.
   
John Kerry "se odihneşte şi este într-o formă bună. Doctorii i-au îngrijit piciorul astăzi (marţi)" la un spital din Boston, a declarat purtătorul de cuvânt John Kirby, citat într-un comunicat.
   
Operaţia, care a durat patru ore şi în timpul căreia Kerry a fost anesteziat local, "nu a fost complicată, iar acum preconizăm să-l vedem mergând încă de miercuri", a spus chirurgul.
   
Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat la rândul său că secretarul "va aborda convalescenţa cu un anumit zel".
   
"Este prea devreme" să se spună ce "impact va avea rana" asupra negocierilor în curs cu privire la programul nuclear controversat al Teheranului, a spus Earnest.
   
Având în vedere apropierea datei-limită - 30 iunie - în vederea încheierii unui acord definitiv cu Iranul, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane a dat asigurări că John Kerry va juca "un rol major" în aceste negocieri.
   
Departamentul de Stat a dat, de asemenea, asigurări că secretarul rămâne implicat şi intenţionează să revină la masa negocierilor până la sfârşitul lunii.
   

×
Subiecte în articol: John Kerry
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close