Antena 3 CNN Externe John Kerry se află în vizită în Arabia Saudită pentru mobilizarea țărilor din regiune împotriva Statului Islamic

John Kerry se află în vizită în Arabia Saudită pentru mobilizarea țărilor din regiune împotriva Statului Islamic

John Kerry se află în vizită în Arabia Saudită pentru mobilizarea țărilor din regiune împotriva Statului Islamic
11 Sep 2014   •   13:19

Secretarul de stat american John Kerry a sosit joi în Arabia Saudită pentru a încerca să mobilizeze zece țări arabe și Turcia în lupta împotriva Statului Islamic (SI) prin consolidarea cooperării lor militare, a declarat un oficial american sub rezerva anonimatului, informează AFP, citat de AGERPRES.
John Kerry, după o vizită efectută miercuri la Bagdad, urmează să participe la o reuniune regională, la nivel de miniștri de externe, la Jeddah (vest).

În afară de Arabia Saudită, alte cinci țări din Consiliul de Cooperare al Golfului (Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman, Qatar), precum și Egiptul, Iordania, Irakul, Libanul și Turcia, participă la această reuniune, considerată crucială de Statele Unite în eforturile sale de a crea o coaliție globală împotriva SI, grupare responsabilă de atrocități comise în Siria și Irak.

Statele Unite ale Americii, care mențin o cooperare militară importantă cu țările arabe din Golf, intenționează să-și consolideze bazele din regiune și să crească numărul zborurilor de supraveghere, a declarat oficialul citat. Miniștrii apărării din regiune urmează să discute în curând pe această temă.

După o întrevedere cu omologul său saudit, prințul Saud Al-Faisal, secretarul de stat american se va întâlni joi seara cu regele Abdullah.



×
Subiecte în articol: John Kerry
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close