Antena 3 CNN Externe Johnson&Johnson vrea aprobare pentru doza booster

Johnson&Johnson vrea aprobare pentru doza booster

Grupul farmaceutic Johnson&Johnson a anunțat că dorește aprobare pentru administarea unei doze de rapel. În acest sens, au fost trimise documentele necesare către Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA).

Johnson&Johnson vrea aprobare pentru doza booster
Sursa foto: Getty Images
de Cerasela Stafie    |    06 Oct 2021   •   11:54

Compania producătoare a anunțat, printr-un comunicat, că informațiile transmise autorității de reglementare în domeniul medicamentelor din America cuprind rezultatele unui studiu clinic. Potrivit acestuia, o a doua doză a serului, administrată la aproximativ două luni (56 de zile) după prima inoculare, are o eficienţă de 94% împotriva cazurilor simptomatice (moderate şi grave) în Statele Unite. Eficiența crește la 100% împotriva cazurilor severe de boală, la două săptămâni după administrarea celei de-a doua injecţii.

Dacă este administrată la șase luni după prima inoculare, doza booster multiplică de nouă ori numărul anticorpilor existenți, arată un alt studiu al companiei farmaceutice. Totodată, injectarea la patru săptămâni de la doza inițiată crește cu până la 12 ori numărul anticorpilor.

Reprezentanții grupului farmaceutic american au mai transmis că serul acestora se poate administra în doză unică sau poate fi adăugată și o doză de rapel. Vaccinul este, în general, bine tolerat de către oameni.

Cererile de autorizare a dozelor suplimentare, depuse de Moderna și Johnson&Johnson, vor fi analizate de FDA la 14 şi 15 octombrie. Johnson&Johnson deține o autorizare în regim de urgenţă în Statele Unite din februarie 2021.

Până în prezent, în SUA, au fost vacciante cu acest ser aproximativ 15 milioane de persoane. Numărul este unul cu mult mai scăzut față de cel al oamenilor care au fost imunizați cu Pfizer - 229,3 milioane sau Moderna - 152 milioane.

În România, un total de 840.582 pesoane au ales acest tip de ser până la data de 5 octombrie, potrivit datelor prezentate pe platforma națională de informare.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close