Antena 3 CNN Externe Jurnalist francez de origine română: Franţa este în continuare în stare de şoc. Printre cei ucişi era şi un prieten

Jurnalist francez de origine română: Franţa este în continuare în stare de şoc. Printre cei ucişi era şi un prieten

Jurnalist francez de origine română: Franţa este în continuare în stare de şoc. Printre cei ucişi era şi un prieten
Sursa foto: Foto: VideoNews
07 Ian 2015   •   18:41
Schimburi de focuri intense s-au înregistrat în centrul capitalei franceze, Paris, pe Bulevardul Richard-Lenoir. Persoane mascate, îmbrăcate în combinezoane negre, au pătruns cu forţa în sediul central al publicaţiei de satiră Charlie Hebdo şi au început să tragă la întâmplare cu arme Kalashnikov.
 
Cel puţin 12 persoane au fost ucise în urma acestui atentat. 
 
Nicolas Lecaussin, jurnalist şi scriitor francez de origine română, a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3, în emisiunea "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, că Franţa este în continuare în stare de şoc. 
 
Există informaţii cum ar fi fost revendicat. Doi dintre ucigaşi au pronunţat numele profetului Mahomed. Ce este şocant este amploarea masacrului şi modul operator. Au intrat cu mult sânge rece în redacţie şi au ucis 12 persoane. Este ceva absolut inedit pentru Franţa. Majoritatea celor ucişi sunt desenatori, încă nu am lista completă. Printre cei ucişi este şi un economist, pe care îl cunoşteam personal. Cu tendinţe de stânga, dar foarte meditizat, avea o rubrică săptămânală. Nu avea legătură cu caricaturile problematice. Autor de cărţi, nu avea nicio legătură cu această poveste, era acţionar şi făcea parte din redacţia săptămânalului. 
 
Jurnalistul a explicat că săptămânalul este unul antireligios şi nu avea o poziţie strict anti-islam.
 
"Charlie Herdot este un săptămânal caricaturist, satiric, anti-religios în general, nu avea tendinţe anti-islamice, dar a publicat aceste caricaturi cu profetul Mahomed. Majoritatea celor care au fost ucişi publicau şi în alte publicaţii franceze."
 

×
Subiecte în articol: jurnalist Franta origine roman soc prieten
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close