Antena 3 CNN Externe Pentagonul anunţă că l-a ucis pe "managerul de resurse umane" al jihadiştilor din Siria

Pentagonul anunţă că l-a ucis pe "managerul de resurse umane" al jihadiştilor din Siria

Pentagonul anunţă că l-a ucis pe "managerul de resurse umane" al jihadiştilor din Siria
18 Oct 2015   •   18:39

Liderul grupării Khorasan, Sanafi al-Nasr, a fost ucis de coaliția antijihadistă condusă de SUA în cursul unui raid aerian întreprins joi în nord-vestul Siriei, a informat duminică Pentagonul, într-un comunicat citat de AFP și Reuters şi preluat de Agerpres.
Abdul Mohsen Abdullah Ibrahim al-Sharikh, cunoscut sub numele de Sanafi al-Nasr, era cetățean saudit și numărul 1 al rețelei formate din luptători proveniți din Al-Qaida și denumite 'gruparea Khorasan', a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook .

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care dispune de o amplă rețea de surse în Siria, anunțase vineri moartea lui Sanafi al-Nasr, în cursul unui raid aerian în provincia Alep.

Conform Pentagonului, al-Nasr organiza rute pentru noii recruți dinspre Pakistan spre Siria, via Turcia, și era un jihadist cu experiență în alimentarea cu bani și luptătorii a Al-Qaida.

El este cel de-al cincilea responsabil al grupării Khorasan ucis în ultimele patru luni. 'Această operațiune înseamnă o lovitură importantă pentru planurile grupării Khorasan de a ataca SUA și aliații noștri', a subliniat secretarul american al apărării, Ashton Carter.

×
Subiecte în articol: Pentagon conflict Siria
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close