Antena 3 CNN Externe Kim Jong Un a cerut fabricilor de armament din Coreea de Nord să își mărească producția

Kim Jong Un a cerut fabricilor de armament din Coreea de Nord să își mărească producția

Kim Jong Un, liderul nord-coreean, a dat instrucțiuni fabricilor care produc motoare de rachete, artilerie și alte arme să își mărească producția, a anunțat astăzi presa de stat, potrivit Reuters.

Kim Jong Un a cerut fabricilor de armament din Coreea de Nord să își mărească producția
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    06 Aug 2023   •   14:06

Inspecțiile efectuate de Kim de joi până sâmbătă au vizat fabricile care produc motoare pentru rachete și vehicule aeriene fără pilot, precum și obuze, a transmis agenția de presă de stat KCNA.

Vizitele au loc în condițiile în care liderul de la Phenian și-a propus să dezvolte diferite arme strategice. De asemenea, în ultimii ani, Coreea de Nord și-a intensificat testele militare.

Cheong Seong-chang, expert în strategia politică a Coreei de Nord la Institutul Sejong de lângă Seul, crede că liderul nord-coreean se concentrează pe modernizarea și inovarea tehnică a armelor ceea ce va contribui la creșterea exportului de arme către Rusia, notează Mediafax.

De altfel, americanii au acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei pentru războiul său din Ucraina. Rusia și Coreea de Nord au respins acuzațiile.

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un Coreea de Nord
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close