Antena 3 CNN Externe Kremlinul nu exclude o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, anunță Rusia

Kremlinul nu exclude o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, anunță Rusia

Kremlinul nu exclude o întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Vladimir Zelenski, dar ar trebuie să fie pregătită pentru a produce rezultate, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov.

Kremlinul nu exclude o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, anunță Rusia
Sursa foto: Colaj: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    11 Mar 2022   •   14:38

"Nimeni nu exclude posibilitatea unei întâlniri între Putin și Zelenski. În teorie, este într-adevăr posibil", a spus Peskov, comentând o remarcă a purtătorului de cuvânt al președintelui turc Ibrahim Kalin conform căreia o întâlnire între președinții rus și ucrainean ar putea avea loc în viitorul apropiat.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că ”în primul rând, delegațiile și miniștrii trebuie să își facă partea lor pentru a se asigura că președinții se întâlnesc nu numai de dragul procesului și al unei conversații, ci pentru a ține o întâlnire care ar avea rezultate”.

"Poziția Rusiei nu este un secret, a fost formulată și adusă la cunoștința negociatorilor ucraineni. Așteptăm să primim clarificările lor", a adăugat Peskov. Anunțul acestuia a fost făcut prin intermediul agenției de presă rusă de stat, TASS.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat, joi, într-o întâlnire cu omologul ucrainean Dmitri Kuleba, că Putin nu a refuzat niciodată să discute, dar Moscova nu a căutat contacte de dragul contactelor, ci a dorit să ajungă la acorduri specifice.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close