Antena 3 Externe Leii, pe cale de dispariţie în Kenya

Leii, pe cale de dispariţie în Kenya

18 Aug 2009   •   15:11
Leii, pe cale de dispariţie în Kenya
Sursa foto: leu

În următorii 20 de ani, toţi leii din Kenya ar putea dispărea, au avertizat cercetătorii de la Institutul pentru Viaţa Sălbatică. Statul kenyan pierde anual 100 de exemplare de lei, din cauza schimbărilor climatice, a dezvoltării aşezărilor umane şi a agriculturii, arată The Telegraph.

?Leii sunt principala noastră preocupare în momentul de faţă?, a declarat Paul Udoto, purtătorul de cuvânt al institutului. ?Pe lângă faptul că reprezintă un simbol al puterii naţionale, leii sunt una dintre atracţiile principale ale Kenyei?, a adăugat acesta.

În 2002, existau 2.749 de lei în Kenya. Doi ani mai târziu, în 2004, numărul acestora a scăzut la 2.280, iar în prezent au mai rămas 2.000.
?Este evident că numărul leilor este în cădere liberă. Aş fi surprins ca specia să mai reziste încă 20 de ani în această regiune?, a spus Laurence Frank, directorul organizaţiei ? Living With Lions?.
Kenya nu este singura ţară cu astfel de prbleme. Autorităţile din Tanzania se confruntă şi ele cu scăderea dramatică a numărului leilor şi fac eforturi pentru a proteja această specie.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close