Antena 3 CNN Externe Libia. Cel puţin 10.000 de morţi. Regata Regele Ferdinand pleacă vineri

Libia. Cel puţin 10.000 de morţi. Regata Regele Ferdinand pleacă vineri

Libia. Cel puţin 10.000 de morţi. Regata Regele Ferdinand pleacă vineri
Sursa foto: Foto: mapn.ro
19 Apr 2011   •   13:03
Războiul din Libia s-a soldat cu 10.000 de morţi şi 55.000 de răniţi, conform datelor transmise de Consiliul Naţional de Tranziţie libian, citate de ministrul italian de Externe, Franco Frattini, relatează AFP.

Oficialul a promis Consiliului din Libia că va suplimenta numărul de bolnavi grav primiţi în spitalele italiene dar a reiterat şi disponibilitatea italienilor de a ajuta rebelii cu mai mulţi medici şi infirmiere.

Frattini a adăugat că vânzarea de petrol către rebeli este una din priorităţile viitoarei reuniuni a grupului de contact privind Libia, eveniment ce va avea loc la Roma.

Între timp, fregata Regele Ferdinand din România se pregăteşte de plecare. Ceremonia care va marca momentul va avea loc vineri, în portul Constanţa, conform Ministerului Apărării.

Ambarcaţiunea va avea la bord 205 marinari şi va avea misiunea de a impune embargoul asupra Libiei, în Marea Mediteranã.

Pe lângă familiile marinarilor, la ceremonie va participa şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale.

CSAT a decis, la 23 martie, participarea la operaţiunile din Libia cu fregata Ferdinand şi 2 ofiţeri. Preşedintele Traian Băsescu a declarat la acea dată că CSAT a hotărât că România va participa la aplicarea embargoului legat de situaţia din Libia cu fregata Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major, adică în total cu 207 militari.


×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close