Antena 3 Externe Locul în care au fost detonate sute de bombe atomice. Copiii aveau convulsii din cauza radiaţiilor

Locul în care au fost detonate sute de bombe atomice. Copiii aveau convulsii din cauza radiaţiilor

06 Ian 2016   •   10:50
Locul în care au fost detonate sute de bombe atomice. Copiii aveau convulsii din cauza radiaţiilor

Subiectul zonei de Testare Semipalatinsk a fost intens dezbătut de către presa internaţională, ani la rând. Motivul este simplu: nu mai puţin de 456 de bombe atomice au fost detonate acolo.

Poligonul din Kazahstan avea o întindere similară cu cea a statului New Jersey, între anii 1949 şi 1889, peste 450 de bombe atomice şi termonucleare fiind detonate aici. Oamenii de ştiinţă construiau oraşe întregi fantomă şi diferite structuri, pentru a vedea efectul pe care îl au bombele asupra lor.

Poligonul se află foarte aproape de oraşul Kurchatov, acum părăsit. Oamenii care au trăit atunci aici suferă, de generaţii întregi, de o creştere semnificativă a cazurilor de cancer şi malformaţii congenitale, dar şi alte boli provocate de expunerea la radiaţii.

Practic, aceşti oameni au fost folosiţi intenţionat pentru experimente, cercetătorii fiind interesaţi şi de efectele pe care le au testele nucleare asupra lor.

Oamenii erau obligaţi să stea afară, iar copiii aveau convulsii din cauza radiaţiilor.

Unii dintre cei care erau pe atunci elevi povestesc scene îngrozitoare: ferestrele de la şcoli explodau în momentul testelor, iar ei aveau crize de convulsii.

De asemenea, locuitorii erau sfătuiţi să stea afară în timpul detomării bombelor, sub pretextul că ar putea fi ucişi în cazul în cazul în care casele lor s-ar fi prăbuşit. Astfel, ei erau expuşi la o doză şi mai mare de radiaţii.

Acum, Poligonul poate fi vizitat de turişti, dar numai dacă poartă costume speciale de protecţie. Zona este încă periculoasă, din cauza materialului radioactiv încă prezent.

Timp de 17 ani, experţii americani şi ruşi au încercat să cureţe această regiune, dar în zadar. 150 de milioane de dolari au fost alocaţi în acest scop.

Sursă: observator.tv


×
Subiecte în articol: bomba nucleara kazahstan

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close