Antena 3 CNN Externe Londra avertizează: Franţa şi Germania se confruntă cu o "puternică ameninţare teroristă"

Londra avertizează: Franţa şi Germania se confruntă cu o "puternică ameninţare teroristă"

Londra avertizează: Franţa şi Germania se confruntă cu o "puternică ameninţare teroristă"
Sursa foto: Foto: atlasshrugs2000.typepad.com
03 Oct 2010   •   17:19

Ministerul britanic al Afacerilor Externe a anunţat duminică o actualizare a avertismentului către britanicii care călătoresc în Franţa şi Germania, cu privire la o "puternică ameninţare teroristă", relatează AFP.

"Putem confirma că avertismentul pentru călătorii în Franţa şi Germania a fost actualizat", a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului.

"Ca şi alte marţi ţări europene, ele se confruntă cu o puternică ameninţare teroristă", a adăugat ea.

Nivelul alertei în Marea Britanie rămâne neschimbat din ianuarie, la "grav", adică al patrulea din totalul de cinci niveluri de alertă, care au fost făcute publice în 2006, la un an după atentatele din 7 iulie 2005 împotriva sistemului de transporturi în comun din Londra, în care au fost ucise 56 de persoane, inclusiv cei patru kamikaze.

Marea Britanie confirmă avertismentul SUA privind riscul de atentate în Europa

Avertismentul Statelor Unite cu privire la riscuri "potenţiale de atentate teroriste" în Europa este "conform aprecierii noastre", a anunţat duminică ministrul britanic de Interne, Theresa May, relatează AFP.

"Aşa cum am repetat neîncetat, ne confruntăm cu o ameninţare teroristă gravă şi reală. Nivelul nostru de alertă rămâne grav, ceea ce înseamnă că un atentat este foarte probabil", a declarat May, într-un comunicat difuzat de ministerul său.

"Lucrăm în strânsă colaborare cu partenerii noştri internaţionali în lupta împotriva terorismului, iar avertismentul american este conform aprecierii noastre asupra situaţiei", a adăugat ea.

Statele Unite au emis duminică o avertizare adresată americanilor care călătoresc în Europa, cu privire la riscuri "potenţiale de atentate teroriste", cerându-le să fie atenţi în special în locurile publice, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close