Antena 3 CNN Externe Lupta cu drogurile: Jamaica declară stare de urgenţă

Lupta cu drogurile: Jamaica declară stare de urgenţă

Lupta cu drogurile: Jamaica declară stare de urgenţă
Sursa foto: jamaica asediu
24 Mai 2010   •   21:03

Poliţia din capitala Jamaicăi a cerut unui lider al lumii interlope căutat în SUA pentru trafic de droguri şi arme să se predea, în timp ce tensiunile au crescut în spatele baricadelor ridicate de susţinătorii săi pentru a-l proteja.
De altfel, bărbaţi mascaţi au atacat o secţie de poliţie din Kingston şi au schimbat focuri de armă cu forţele de securitate, forţând guvernul să declare stare de urgenţă.
Arme de foc se auzeau în cartierul West Kingston, unde se află suporterii lui Christopher "Dudus" Coke ce au transformat cartierul într-o fortăreaţă înconjurată de maşini distruse şi sârmă ghimpată.
În urma confruntărilor dintre cele două tabere, presa jamaicană relata doar despre doi răniţi- un poliţist şi un civil. Violenţele de duminică au erupt după o săptămână de tensiuni în capitală pe marginea extrădării lui Coke în SUA.
După ce premierul Bruce Golding a revenit asupra refuzului său de a-l extrăda pe Coke, susţinătorii săi au început să baricadeze străzile şi să se pregătească de luptă.
Starea de urgenţă, limitată la oraşele Kingston şi St. Andrew, va fi valabilă o lună, dacă nu este revocată de parlamentari.
Coke este descris ca unul din cei mai periculoşi capi ai traficului de droguri. El are legături cu Partidul Laburist la putere în Jamaica şi o mare ptere în West Kingston, zonă reprezentată în parlament de Golding, care a amânat cererea de extrădare a lui Coke timp de luni pe motiv că acuzarea SUA s-ar baza pe interceptări ilegale ale convorbirilor.
Lupta lui Golding contra acţiunilor SUA a tensionat relaţiile cu Washington, cu atât mai mult cu cât a angajat şi o firmă de lobby pentru a convinge partea americană să renunţe la cererea de extrădare.
Coke riscă închisoare pe viaţă dacă este găsit vinovat în SUA.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jamaica trafic de droguri trafic de arme
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close