Antena 3 CNN Externe MAE, avertizare de călătorie pentru Bulgaria. Cod portocaliu și galben de vreme rea

MAE, avertizare de călătorie pentru Bulgaria. Cod portocaliu și galben de vreme rea

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria. Sunt anunțate ploi abundente în mai multe zone.

MAE, avertizare de călătorie pentru Bulgaria. Cod portocaliu și galben de vreme rea
Sursa foto: Facebook/ Poliția de frontieră
de Cerasela Stafie    |    12 Oct 2021   •   13:37

Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria sunt informați că ploile abundente vor lovi mai multe zone. Institutul bulgar de Meteorologie și Hidrologie a emis două avertizări, de cod galben și portocaliu, valabile în perioada 12 – 13 octombrie 2021, pentru o parte însemnată a teritoriului.

Astfel, regiunile Kârdjali, Haskovo, Yambol și Burgas sunt vizate de atenționarea de cod portocaliu. Cantitățile de precipitații vor ajunge până la 40 – 60 mm.

Codul galben este valabil în regiunile Smolyan, Stara Zagora, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgoviște, Sliven, Șumen, Razgrad, Varna, Dobrici și Silistra. Aici, se vor strâge precipitații de 20 – 40 mm.

„Autoritățile bulgare recomandă urmărirea cu atenție a evoluției meteorologice din zonele respective, adaptarea vitezei la condițiile de trafic și respectarea cu strictețe a semnalizărilor rutiere temporare și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere,” a transmis MAE.

„Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la starea vremii - pe site-ul www.weather.bg, cu privire la starea actuală a drumurilor - pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenţiei “Infrastructura Rutieră” -www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop,” a adăugat.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close