Antena 3 CNN Externe MAE, precizări în legătură cu "huliganii români" cu cuțite arestați în Grecia | Un român a cerut asistență consulară

MAE, precizări în legătură cu "huliganii români" cu cuțite arestați în Grecia | Un român a cerut asistență consulară

Ministerul român al Afacerilor Externe, MAE, a revenit vineri, în cursul zilei, cu precizări referitoare la cei șapte cetățeni români arestați cu o zi în urmă de autoritățile elene.

MAE, precizări în legătură cu "huliganii români" cu cuțite arestați în Grecia | Un român a cerut asistență consulară
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Aug 2023   •   17:18

Inițial, MAE a comunicat că românii arestați nu au cerut asistență consulară.

Ulterior, ministerul a confirmat arestarea celor șapte în punctul de trecere al frontierei Promachonas.

Citește și: Șapte români au fost arestați în Grecia. Asupra lor au fost găsite cuțite. Suspecții se duceau la meciul Olympiakos Pireu - Genk

Ce spune MAE despre românii arestați în Grecia

MAE precizează că, în urma demersurilor efectuate de Consulatul General al României la Salonic, autoritățile locale au informat că cei șapte cetățeni români au fost reținuți de poliția din Serres, ca urmare a identificării asupra acestora, la controlul vamal, a unor obiecte interzise.

Totodată, MAE menționează că la nivelul oficiului consular a fost recepționată o solicitare de asistență consulară din partea unuia dintre cei șapte cetățeni români implicați în acest incident.

Ca urmare, reprezentantul Consulatului General la Salonic a pus la dispoziția persoanelor în cauză o listă de avocați vorbitori de limba română.

"Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu cetățenii români și va fi pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale", precizează MAE.

Presa greacă: "Huliganii români aveau cuțite asupra lor"

Presa greacă a relatat, joi, că șapte "huligani" români, suporteri ai clubului de fotbal Petrolul Ploiești, au fost prinși la frontiera elenă, la punctul de trecere Promachonas, având cuțite asupra lor.

Suporterii, care călătoreau într-o dubă, mergeau către Pireu, unde intenționau să asiste la partida dintre Olympiakos și Genk, desfășurată joi seara și câștigată de echipa greacă cu 1 - 0.

Publicațiile elene au precizat că românii au fost duși în fața unui procuror și acuzați de încălcarea legislației armelor.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close