Antena 3 CNN Externe Șapte români au fost arestați în Grecia. Asupra lor au fost găsite cuțite. Suspecții se duceau la meciul Olympiakos Pireu - Genk

Șapte români au fost arestați în Grecia. Asupra lor au fost găsite cuțite. Suspecții se duceau la meciul Olympiakos Pireu - Genk

Presa din Grecia relatează că șapte cetățeni români au fost arestați, joi, la intrarea în această țară.

Șapte români au fost arestați în Grecia. Asupra lor au fost găsite cuțite. Suspecții se duceau la meciul Olympiakos Pireu - Genk
Sursa foto: Captură www.in.gr
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2023   •   18:43

Cei șapte au fost reținuți de autoritățile polițienești din Serres după controlul vamal efectuat la Promachonas.

Presa greacă îi numește "huligani" pe cei șapte și precizează că aceștia călătoreau într-o dubă spre Pireu, pentru a asista la meciul de joi seară, dintre echipele Olympiakos și Genk.

La controlul vamal, asupra românilor au fost găsite două cuțite.

De asemenea, potrivit unui comunicat al autorităților, românii mai aveau la ei spray-uri cu vopsea, o mască pentru față, box-uri de mână și "articole cu însemne ale unui club sportiv străin".

Citește și: Un român a chemat poliția pe plajă, din cauza prețului la umbrelă, în Thassos

Cei șapte urmau să fie prezentați procurorului din Serres, în vederea procedurilor judiciare, fiind acuzați, între altele, de încălcarea legislației armelor.

Informații neconfirmate oficial arată că românii aflați în custodia autorităților elene ar fi suporteri ai echipei Petrolul Ploiești și susținători ai belgienilor de la Genk.

Incidentul de joi vine după ce un fan al echipei AEK Atena a fost înjunghiat mortal de ultrașii lui Dinamo Zagreb.

Ziariștii din Grecia amintesc că, în acest context, oficialii echipei Olympiakos Pireu au cerut autorităților de resort măsuri de securitate sporite pe stadionul Karaiskaki.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close