Antena 3 CNN Externe Mahmoud Ahmadinejad elimină subvenţiile pentru combustibili şi alimente. Preţul benzinei, de patru ori mai mare

Mahmoud Ahmadinejad elimină subvenţiile pentru combustibili şi alimente. Preţul benzinei, de patru ori mai mare

Mahmoud Ahmadinejad elimină subvenţiile pentru combustibili şi alimente. Preţul benzinei, de patru ori mai mare
Sursa foto: Foto: thedailybeast.com
20 Dec 2010   •   22:20

Mahmoud Ahmadinejad a luat, în acest weekend, dramatica măsură de a elimina subvenţiile de stat pentru combustibili, alimente şi alte lucruri esenţiale, iranienii de rând fiind serios afectaţi de preţurile care au crescut peste noapte.

Preţurile la benzină au crescut de patru ori, iar la motorină au depăşit 900%, relatează The New York Times, citat de Newser.com. Ahmadinejad a declarat că măsura a fost necesară având în vedere problemele cu care se confruntă bugetul iranian, şi a precizat că o compensaţie de 40 de dolari lunar ar trebui să fie suficienţi pentru a face faţă preţurilor crescute.

De asemenea, el i-a rugat pe oameni să nu ia cu asalt benzinăriile pentru că „Doamne fereşte, se pot întâmpla accidente”.

Forţe de ordine au fost trimise la benzinăriile din Teheran, pentru a înăbuşi eventualele proteste, aşa cum s-a întâmplat în 2007, când Iranul a raţionalizat combustibilii.

Până acum însă nu s-au raportat astfel de evenimente, poate pentru că Guvernul iranian a depus în contul fiecărui locuitor două dintre acele depozite de 40 de dolari, dar poate şi din cauza ameninţării lui Ahmadinejad.

„Ahmadinejad este persoana potrivită pentru această măsură”, a declarat un economist, pentru că cei săraci , care vor fi cei mai afectaţi de măsură, sunt susţinători ai preşedintelui.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close