Antena 3 CNN Externe Manifestanţii din parcul Gezi denunţă violenţele comise de forţele de ordine

Manifestanţii din parcul Gezi denunţă violenţele comise de forţele de ordine

Manifestanţii din parcul Gezi denunţă violenţele comise de forţele de ordine
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
16 Iun 2013   •   12:29
Organizaţia Solidaritate Taksim, care coordonează mişcarea de contestare a premierului turc Recep Tayyip Erdogan, a denunţat duminică violenţele comise de poliţie în timpul asaltului asupra parcului Gezi din Istanbul, relatează AFP, conform Mediafax.
"Acest atac brutal condus de poliţie trebuie să înceteze. Partidul politic aflat la putere este cel care va fi responsabil de evenimentele de astăzi şi de mâine", scrie organizaţia într-un comunicat. 
"În prezent, manifestăm în toată ţara împotriva atacului Guvernului şi mărşăluim în cartierul Taksim", unde se află parcul Gezi, adaugă organizaţia, care denunţă "sute de manifestanţi răniţi" şi zeci de persoane, lovite de "gloanţe de cauciuc", care nu pot fi spitalizate.
Poliţia a dispersat sâmbătă seara cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene manifestanţii din piaţa Taksim. Ulterior, aceasta a lansat un asalt asupra parcului Gezi, ocupat de la 1 iunie de mii de manifestanţi. Aceştia din urmă au fugit din cauza gazelor lacrimogene, permiţându-le poliţiştilor să demoleze corturile ridicate în tabără. De mai multe ore, poliţia încearcă să  îndepărteze cât mai mult manifestanţii de piaţa Taksim. Sute de manifestanţi sunt mobilizaţi pe străzile care duc în piaţă în căutarea manifestanţilor.
Poliţia a intevenit până în lobby-urile marilor hoteluri, precum Hilton şi Divan. Hotelul Divan, situat în apropiere de Gezi, s-a transformat în spital de campanie pentru îngrijirea manifestanţilor afectaţi de gazele lacrimogene şi loviţi de gloanţele de cauciuc. La rândul său, Guvernul avansează un bilanţ de 29 de răniţi. 
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close