Antena 3 CNN Externe Marinarii eliberaţi de pe vasul capturat de somalezi îi cer lui Obama să lupte cu pirateria

Marinarii eliberaţi de pe vasul capturat de somalezi îi cer lui Obama să lupte cu pirateria

Marinarii eliberaţi de pe vasul capturat de somalezi îi cer lui Obama să lupte cu pirateria
Sursa foto: marinari
13 Apr 2009   •   18:36

Echipajul navei eliberate de marina americană cere preşedintelui american, Barack Obama să se implice în stoparea fenomenului pirateriei. Marinarii au fost ţinuţi ostatici de piraţii somalezi vreme de cinci zile şi eliberaţi de Marina americană.

Trei dintre piraţii care au capturat vasul american Maersk Alabama au fost ucişi şi un al patrulea arestat. Şeful acestora a promis că va răzbuna moartea oamenilor săi, ucişi în urma operaţiunii de salvare. Mai mult, bărbatul a avertizat că atacurile se vor intensifica iar data viitoare când vor mai captura un american vor acţiona fără milă.

Marinarii susţin că Statele Unite ar trebui să se implice mai mult în stoparea fenomenului pirateriei.

Nava americană Maersk Alabama, cu 20 de membri la bord a fost atacată la aproximativ 500 de kilometri în largul coastelor somaleze. Echipajul a reuşit să recapete controlul navei, însă căpitanul Richard Phillips a fost ţinut în captivitate de piraţii somalezi timp de cinci zile, când Marina americană a intervenit în forţă şi l-a eliberat.

Vestea eliberării ?eroului Phillips? a fost primită cu mare entuziasm. În micul orăşel din statul Vermont, în care locuieşte căpitanul, oamenii şi-au împodobit casele cu panglici galbene, felul lor de a-i ura eroului bun venit acasă. Oficialii din Marina americană au lăudat la rândul lor curajul celui care şi-a riscat viaţa pentru binele echipajului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pirati somalezi marinari Barack Obama
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close