Antena 3 CNN Externe Baie de sânge în această dimineaţă în Siria. Zeci de oameni au fost ucişi după un atac cu rachete

Baie de sânge în această dimineaţă în Siria. Zeci de oameni au fost ucişi după un atac cu rachete

Baie de sânge în această dimineaţă în Siria. Zeci de oameni au fost ucişi după un atac cu rachete
30 Oct 2015   •   12:32

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise vineri în urma unor tiruri cu rachete atribuite forțelor regimului într-o piață din Douma, fief al rebelilor situat la est de Damasc, a anunțat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, care are o rețea de informatori pe întreg teritoriul Siriei, relatează AFP și Reuters, preluate de agerpres.ro.
'Forțele regimului au tras peste 12 rachete în direcția pieței' din Douma, în Ghouta de est, o regiune din provincia Damasc, a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

'Patruzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite', a adăugat el, precizând că bilanțul victimelor ar putea crește, întrucât unii dintre răniți se află în stare gravă.

Duma, asediată în prezent de forțele regimului, a fost vizată și joi de raiduri ale aviației siriene. Nouă persoane au fost ucise în loviturile asupra unei piețe și a unui spital, potrivit unui nou bilanț al atacurilor din urmă cu o zi. În august, numai în decursul unei zile, aici au fost ucise 117 persoane, provocând reacția comunității internaționale.

×
Subiecte în articol: conflict Siria
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close