Antena 3 CNN Externe Măsuri fără precedent luate de Franța: “Nivelul amenințărilor este extrem de ridicat!”

Măsuri fără precedent luate de Franța: “Nivelul amenințărilor este extrem de ridicat!”

Măsuri fără precedent luate de Franța: “Nivelul amenințărilor este extrem de ridicat!”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Mar 2016   •   23:32

Franţa a desfăşurat forţe suplimentare pentru a 'optimiza' controlul frontierelor sale, a anunţat sâmbătă ministrul de interne Bernard Cazeneuve, apreciind 'extrem de ridicat' nivelul ameninţării la o zi după arestarea unui suspect-cheie în ancheta asupra atentatelor de la Paris, potrivit AFP.

După reintroducerea controalelor la graniţă pe 13 noiembrie, seara atacurilor soldate cu moartea a 130 de persoane la Paris, 'aproape 5.000 de poliţişti' au fost desfăşuraţi la frontiere, a afirmat Bernard Cazeneuve la postul de televiziune privat TF1.

Această măsură a permis să fie controlate şase milioane de persoane şi să împiedice 10.000 de persoane să pătrundă pe teritoriul Franţei, a subliniat ministrul.

'În această seară (sâmbătă), am adăugat celor 5.000 de poliţişti forţe suplimentare pentru a optimiza controlul, ţinând cont de informaţiile pe care le-am schimbat cu Interpolul', a anunţat el.

În urma arestării vineri la Bruxelles a lui Salah Abdeslam, suspect-cheie al atentatelor de la Paris, Interpolul le-a recomandat celor 190 de ţări membre o vigilenţă sporită la frontiere deoarece complicii lui ar putea încerca să fugă.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close