Antena 3 CNN Externe McDonald's, forţat de Jamie Oliver să renunţe la un ingredient nociv din hamburgeri: Este cel mai ieftin produs pentru câini

McDonald's, forţat de Jamie Oliver să renunţe la un ingredient nociv din hamburgeri: Este cel mai ieftin produs pentru câini

McDonald's, forţat de Jamie Oliver să renunţe la un ingredient nociv din hamburgeri: Este cel mai ieftin produs pentru câini
Sursa foto: Foto: opposingviews.com
27 Ian 2012   •   12:04
Restaurantele McDonald's din SUA au fost forţate să schimbe o reţetă după ce cunoscutul bucătar britanic Jamie Oliver a demonstrat că un ingredient utilizat de fast-food avea consecinţe negative asupra sănătăţii consumatorilor, informează Daily Mail.
 
Oliver a demonstrat într-una dintre emisiunile sale TV cum McDonald's foloseşte hidrat de amoniu atunci când prelucrează carnea de vită, înainte de a o adăuga la produsele vândute, .
 
"Cel mai ieftin produs pentru câini le este vândut oamenilor" , a declarat Jamie Oliver în emisiunea TV pe care o realizează.
 
După luni întregi în care bucătarul a atras atenţia asupra folosirii hidratului de amoniu prin nenumărate intervenţii televizate, lanţul de restaurante fast-food McDonald's a fost nevoit să renunţe la utilizarea ingredientului.
 
Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, a susţinut şi el că hidratul de amoniu trebuie interzis.

"Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vită drept un produs fraudulos", a declarat Zirnstein.
 
Ingredientul nu a fost descoperit până acum decât în produsele comercializate de McDonald's în Statele Unite.
 
Alte două lanţuri de fast-food de renume din America, Burger King şi Taco Bell, au renunţat la a mai utiliza hidratul de amoniu în producerea hamburgerilor.

Vezi mai jos cum crede Jamie Oliver că McDonald's obţine hidratul de amoniu din grăsimea de porc

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close