Antena 3 Externe Membru al reţelei teroriste Stat Islamic, arestat în Germania

Membru al reţelei teroriste Stat Islamic, arestat în Germania

09 Aug 2017   •   23:27
Membru al reţelei teroriste Stat Islamic, arestat în Germania

Un membru al reţelei teroriste Stat Islamic a fost reţinut de autorirăţile germane, fiind acuzat de crime de război, se arată într-un comunicat emis, miercuri, de procurorii federali din Germania.

Suspectul este de origine siriană şi are 29 de ani. El este acuzat că a omorât o persoană şi a produs vătămări corporale mai multor persoane în timp ce se afla în Siria. Procurorii germani precizează că tânărul a comis crime de război în ţara sa natală, fiind şi membru al reţelei teroriste ISIS.

Individul, indentificat Fares A. B. de către autorităţile germane, ar fi devenit membru al grupării teroriste al-Nusra în 2013, iar din vara anului 2014 a devenit membru al reţelei SI. În 2014, gruparea jihadistă a comis mai multe atrocităţi în Siria şi Irak, acaparând o serie importantă de teritorii. În acea perioadă, Fares A.B. ar fi lucrat într-o închisoare a SI, unde a comis abuzuri asupra mai multor prizonieri.

În vara anului 2014, suspectul şi alţi doi membri ai SI au împuşcat un om pentru că ar fi comis blasfemii, executându-l în piaţa publică a unei localităţi din provincia siriană Deir ez-Zor. Corpul persoanei ucise a fost apoi expus în respectiva localitate pentru trei zile, potrivit autorirăţilor germane.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close