Antena 3 CNN Externe Metoda care îți garantează câștigul la loterie | Doi cercetători britanici au descoperit formula succesului

Metoda care îți garantează câștigul la loterie | Doi cercetători britanici au descoperit formula succesului

Doi matematicieni din Marea Britanie afirmă că au descoperit formula pentru a garanta câștigul la loterie.

Metoda care îți garantează câștigul la loterie | Doi cercetători britanici au descoperit formula succesului
Sursa foto: Profimedia
de Roxana Mihăiescu    |    28 Dec 2023   •   22:42

Matematicienii David Stewart și David Cushing de la Universitatea din Manchester susțin că secretul constă în achiziționarea a 27 de bilete. 

Chiar și așa, ei spun că nu există nicio garanție că cei care încearcă asta își vor recupera costul biletelor.

Stewart și Cushing au făcut o listă de 27 de bilete specifice care, în termeni matematici, acoperă toate combinațiile posibile pentru a obține cel puțin un câștig.

Cum un bilet costă 2 lire sterline, achiziționarea celor 27 de bilete ar costa 54 de lire sterline, adică aproximativ 69 de dolari. 

În cadrul jocului, ghicirea a două numere corecte aduce jucătorului un bilet gratuit, în timp ce ghicirea a trei numere aduce în jur de 38 de dolari, notează Business Insider.

Ghicirea tuturor celor șase numere aduce câștigarea unei părți din report.

Citește și: O femeie din Marea Britanie și-a păcălit soțul că a câștigat la loto, iar la scurt timp a dat lovitura: ”Nu mă așteptam să văd șase zerouri la sfârșit”

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au folosit un sistem matematic numit geometrie finită, care implică plasarea numerelor de la 1 la 59 în perechi sau triplete pe o serie de forme geometrice.
Atfel, fiecare set de numere 

Fiecare set de numere este conectat cu linii, care generează o serie de șase numere, ceea ce echivalează cu un bilet. Sunt necesare 27 dintre acestea pentru a acoperi toate cele 59 de numere și pentru a garanta că cel puțin o pereche se va potrivi, au declarat matematicienii.

Însă, cu toate acestea, Peter Rowlett de la Universitatea Sheffield Hallam din Marea Britanie, a declarat că în 99% dintre cazuri, oamenii care folosesc aceste numere tot nu își vor recupera banii.

×
Subiecte în articol: bilete Loto castig
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close