Antena 3 CNN Externe Mii de turiști, blocați pe aeroportul din Bali din cauza erupției vulcanului Agung

Mii de turiști, blocați pe aeroportul din Bali din cauza erupției vulcanului Agung

Mii de turiști, blocați pe aeroportul din Bali din cauza erupției vulcanului Agung
Sursa foto: foto- Pexels
29 Iun 2018   •   08:19

Mii de turişti au rămas blocaţi vineri pe aeroportul internaţional din Bali, care a fost închis din cauza unui nor dens de cenuşă format în urma erupţiei vulcanului Agung de pe această insulă, principala destinaţie turistică a Indoneziei, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Ţinând cont de pericolele generate pentru traficul aerian de cenuşa vulcanică proiectată de vulcanul Agung la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri, aeroportul Ngurah Rai a fost închis vineri la ora locală 03.00 (joi, ora 19.00 GMT) şi va rămâne închis cel puţin până la ora locală 19.00 (12.00 GMT), au precizat autorităţile indoneziene.

Această situaţie a determinat anularea a 446 de zboruri interne şi internaţionale spre şi dinspre Bali. O eventuală prelungire a închiderii aeroportului dincolo de ora locală 19.00 va fi examinată în cursul zilei de vineri, a precizat un purtător de cuvânt al aeroportului, Yanus Suprayogi.

Aproximativ 75.000 de pasageri sunt afectaţi. Mii de turişti au rămas astfel blocaţi pe aeroport sau în hotelurile de pe insulă.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: turisti Bali
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close