Antena 3 Externe Ministrul american al mediului, pus să demisioneze într-un restaurant din Washington

Ministrul american al mediului, pus să demisioneze într-un restaurant din Washington

03 Iul 2018   •   18:25
Ministrul american al mediului, pus să demisioneze într-un restaurant din Washington
Sursa foto: foto- Pexels

Ministrul american al mediului, Scott Pruitt, a fost luat la rost într-un restaurant din Washington de o femeie care i-a cerut să demisioneze. Este cel mai nou incident de acest gen în care este vizat un responsabil al administraţiei preşedintelui Donald Trump, relatează marţi AFP.

Americanca în cauză - cadru didactic, după cum se prezintă pe contul ei de Facebook - a publicat luni o înregistrare a "interacţiunii" sale cu şeful Agenţiei SUA pentru protecţia mediului (EPA), precizând că acesta se afla "la trei mese depărtare" în restaurantul în care ea lua masa împreună cu copilul ei. "Trebuia să spun ceva", îşi explică ea gestul.

Pruitt, cunoscut ca susţinător al industriei combustibililor fosili, este însărcinat cu una dintre misiunile prioritare ale preşedinţiei Trump, şi anume desfiinţarea bilanţului în materie de mediu al fostului preşedinte Barack Obama, şi şi-a atras în repetate rânduri critici pentru cheltuieli considerate excesive.

"Omul acesta este pe cale să prejudicieze, într-un mod direct şi semnificativ, sănătatea şi viitorul copilului meu - şi ale tuturor copiilor - cu deciziile sale de revenire la reglementări de mediu profitabile pentru marile corporaţii, folosind totodată banii contribuabililor pentru a-şi finanţa un trai luxos" - a scris pe Facebook Kristin Mink.

În înregistrarea video care a strâns deja peste 200.000 de vizionări se vede cum Mink se duce la Pruitt cu copilul în braţe şi îi spune: "Voiam doar să vă cer să demisionaţi din cauza a ceea ce sunteţi pe cale să faceţi mediului nostru şi ţării noastre".

"Merităm să avem la EPA pe cineva care ne apără mediul cu adevărat, pe cineva care crede în alterarea climei şi o ia în serios", adaugă ea, pe un ton calm.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close