Antena 3 CNN Externe Misterul peștilor morți la granița dintre Germania și Polonia. Ce dezvăluie testele efectuate de un laborator german

Misterul peștilor morți la granița dintre Germania și Polonia. Ce dezvăluie testele efectuate de un laborator german

Prima tranșă de rezultate ale testelor efectuate asupra peștilor morți şi a apei din râul Oder confirmă informațiile inițiale, referitoare la metale grele.

Misterul peștilor morți la granița dintre Germania și Polonia. Ce dezvăluie testele efectuate de un laborator german
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2022   •   15:52

Mai exact, un laborator al statului german a indicat că mostrele nu conțin valori semnificativ ridicate de metale grele, cum ar fi mercurul.

Tone de pești morți au ajuns în ultimele două săptămâni pe malurile râului situat la granița dintre Germania şi Polonia.

Sebastian Arnold, un purtător de cuvânt al Ministrului Mediului din landul Brandenburg, a declarat că experții nu pot spune încă dacă moartea masivă a peștilor din râu a avut o singură cauză.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ceva s-a întâmplat cu apele râului Oder începând din 7 august

''Am detectat un conținut ridicat de sare și un nivel ridicat de oxigen'', a precizat el.

Laboratorul examinează mostre suplimentare de apă din zile diferite și din puncte diferite de măsurare precum şi mostre suplimentare din peștii morți, a mai indicat oficialul german.

Rezultatele testelor regulate din ultimele 31 de zile arată că anumiți indicatori ai apelor râului s-au schimbat dramatic începând cu data de 7 august.

Conținutul de oxigen, valoarea pH-ului, turbiditatea și alte valori au crescut brusc, în timp ce cantitate de nitrat a scăzut semnificativ.

Moartea peștilor a dus la avertismente privind o eventuală catastrofă ecologică și la acuzații reciproce între Germania și Polonia în ceea ce privește raportarea cu întârziere a problemei.

×
Subiecte în articol: pești morți Oder Sebastian Arnold
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close