Antena 3 CNN Externe Moartea lui Păunescu, în presa internaţională: L-a lăudat pe Ceauşescu, dar românii l-au iubit

Moartea lui Păunescu, în presa internaţională: L-a lăudat pe Ceauşescu, dar românii l-au iubit

Moartea lui Păunescu, în presa internaţională: L-a lăudat pe Ceauşescu, dar românii l-au iubit
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Noi 2010   •   14:55

Şi presa internaţională scrie despre moartea poetului Adrian Păunescu. Majoritatea ziarelor şi site-urilor străine îl prezintă, în primul rând, ca pe poetul care l-a lăudat pe Ceauşescu, dar care a fost în continuare iubit de români.

Jurnaliştii de la postul american ABC spun că Adrian Păunescu a fost cel mai mare poet român care l-a lăudat pe Ceauşescu. Păunescu a fost o figură impresionantă pentru români, poetul apărea des la televizor pentru că era foarte iubit de popor, mai spun jurnalşitii de la ABC.

Trecerea în nefiinţă a marelui poet român a fost dezbătută şi pe site-ul de ştiri Yahoo News. Jurnaliştii spun că versurile lui Adrian Păunescu au atins sufletul românilor şi pentru asta a fost iubit de mii de oameni. Din cauza apropierii faţă de regimul Ceauşescu, Adrian Păunescu a căutat refugiu la Ambasada Stelor Unite în timpul Revoluţiei din 1989, mai amintesc jurnaliştii americani.

Washington Examiner scrie tot despre relaţia dintre marele poet şi dictatorul Nicolae Ceauşescu. Jurnaliştii americani vorbesc şi despre Cenaclul Flacăra, perioada de glorie a lui Adrian Păunescu, spun ei.

Despre Cenaclul Flacăra scrie şi Agenţia France Press. Jurnaliştii din Hexagon amintesc succesul pe care l-au avut spectacolele organizate în toată ţara de Adrian Păunescu alături de Cenaclul Flacăra, care "atrăgeau mii de tineri, încântaţi să poată asculta altceva decât propaganda comunistă difuzată în presă".

 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close