Antena 3 CNN Externe Morsi afirmă despre noua Constituţie că garantează "libertate pentru toţi, fără excepţie"

Morsi afirmă despre noua Constituţie că garantează "libertate pentru toţi, fără excepţie"

Morsi afirmă despre noua Constituţie că garantează "libertate pentru toţi, fără excepţie"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
29 Dec 2012   •   17:19

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a afirmat, într-un discurs susţinut în Senat, că noua Constituţie, care divizează ţara de mai multe săptămâni, garantează egalitatea drepturilor tuturor, informează AFP.
   
"Toţi sunt egali în faţa legii şi potrivit acestei Constituţii", a declarat preşedintele islamist despre textul elaborat de către o Comisie dominată de către tabăra sa, text validat în urmă cu o săptămână prin referendum, promiţând "libertate pentru toţi, fără excepţie".

În cursul scrutinului, desfăşurat pe 15 şi pe 22 decembrie, la care s-a prezentat abia o treime dintre alegători, egiptenii au aprobat cu aproape 64% din voturile celor prezenţi noua lege fundamentală, care s-a aflat în centrul unor manifestaţii afectate uneori de violenţe - soldate cu morţi - între susţinători şi adversari ai lui Morsi.
   
Textul a intrat de-acum în vigoare şi încredinţează puterea legislativă Senatului, dominat de islamişti, în aşteptarea unor noi alegeri legislative, prevăzute în termen de două luni.
   
Însă opoziţia reproşează acestei Constituţii faptul că deschide calea unei islamizări sporite a legislaţiei şi că nu oferă garanţii suficiente drepturilor femeilor şi libertăţilor de exprimare şi de cult.
 
Într-un discurs televizat, miercuri, preşedintele s-a angajat să îşi concentreze atenţia asupra economiei şi să remanieze în acest sens Guvernul. În paralel, doi miniştri, unul islamist iar celălalt moderat, au anunţat că părăsesc Guvernul, din cauza unor dezacorduri faţă de politica acestuia.
   


×
Subiecte în articol: Hosni Mubarak
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close