Antena 3 Externe Moscova: Opoziţia siriană pregăteşte o "ofensivă de primăvară"

Moscova: Opoziţia siriană pregăteşte o "ofensivă de primăvară"

de G.C.P    |    26 Feb 2014   •   13:28
Moscova: Opoziţia siriană pregăteşte o "ofensivă de primăvară"
Sursa foto: Foto: AFP

Opoziţia armată siriană, care luptă împotriva trupelor guvernamentale, pregăteşte o "ofensivă de primăvară" asupra capitalei Damasc, anunţă Ministerul de Externe rus.

Autorităţile de la Moscova fac referiri la materialele apărute în cel mai vândut ziar de limba engleză din Orientul Mijlociu, Gulf News, care spun că Arabia Saudită discută cu Pakistanul modalităţile de a furniza rebelilor sirieni armamente sofisticate, cum ar fi sisteme antiaeriene portabile (MANPADS) şi rachete antitanc.

"Această înţelegere este menită să încline balanţa de forţe în favoarea militanţilor, care pregătesc o operaţiune de asalt împotriva Damascului", se arată în comunicat.

"Dacă aceste arme vor intra în posesia extremiştilor şi a teroriştilor, care efectiv au infestat teritoriul Siriei, şansele ca aceste arme să fie folosite în alte regiuni din Orientul Mijlociu sunt imense", relevă acelaşi document oficial.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close