Antena 3 CNN Externe Mubarak a primit uniforma de deţinut a doua zi după condamnare

Mubarak a primit uniforma de deţinut a doua zi după condamnare

Mubarak a primit uniforma de deţinut a doua zi după condamnare
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
04 Iun 2012   •   07:47

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak şi-a primit uniforma de deţinut abia duminică, în penitenciarul Tora, a doua zi după condamnarea la închisoare pe viaţă pentru moartea manifestanţilor în timpul revoltei care l-a înlăturat de la putere în 2011, informează AFP.

Gardienii penitenciarului Tora, în sudul Cairo, i-au făcut poza de identitate judiciară, i-au atribuit un număr şi i-au înmânat uniforma albastră de prizonier, conform agenţia oficială Mena.

Mubarak, în vârstă de 84 de ani, aflat până acum în arest preventiv într-un spital militar din apropiere de Cairo a fost transferat după condamnarea sa în închisoarea de la Tora.

Autorităţile penitenciarului au respins cererea fostului preşedinte de a continua să primească tratament în cadrul spitalului.

Conform responsabililor cu securitatea şi televiziunii de stat, fostul preşedinte a avut o problemă de sănătate la sosirea sa sâmbătă la penitenciarul Tora şi a refuzat plângând să părăsească elicopterul pentru a intra în clădire.

Mubarak şi ministrul său de Interne Habib el-Adli au fost condamnaţi sâmbătă la închisoare pe viaţă pentru moartea a aproape 850 de manifestanţi anul trecut. În schimb, şase foşti înalţi responsabili au Ministerului de Interne au fost achitaţi.

Parchetul a anunţat duminică că va face apel la verdictele date în procesul fostului preşedinte.

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close