Antena 3 CNN Externe Mubarak are cancer: Doctorii germani confirmă boala fostului lider egiptean

Mubarak are cancer: Doctorii germani confirmă boala fostului lider egiptean

Mubarak are cancer: Doctorii germani confirmă boala fostului lider egiptean
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Iun 2011   •   13:58

O echipă de medici din Germania l-a examinat pe fostul lider egiptean Hosni Mubarak şi a confirmat că acesta are cancer, scrie cotidianul Al-Ahram. Ziarul spune că în baza analizelor de sânge şi a altor teste, doctorii l-au diagnosticat pe Mubarak, în vârstă de 82 de ani, cu cancer în stadiu incipient, care "progresează foarte încet".

Săptămâna trecută, un avocat al familiei Mubarak a anunţat că fostul lider suferă de cancer intestinal, dar autorităţile egiptene nu confirmaseră această informaţie.

Mubarak este investigat pentru moartea a sute de protestatari în timpul revoltei de 18 zile, în urma căreia a fost înlăturat de la putere, în luna februarie. El este acuzat şi pentru abuz de putere pe durata regimului de 30 de ani, inclusiv exportul gazelor către Israel la un preţ redus conform unei înţelegeri secrete care a provocat daune de 714 milioane de dolari Egiptului.

Mubarak se află în arest la un spital din staţiunea Sharm el-Sheikh, unde este tratat pentru probleme cardiace. Transferul său către o închisoare-spital din capitala Cairo a fost amânată din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă fostul lider.



×
Subiecte în articol: Hosni Mubarak
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close