Antena 3 CNN Externe Netanyahu: "Lumea nu poate cere Israelului să mai aştepte!"

Netanyahu: "Lumea nu poate cere Israelului să mai aştepte!"

Netanyahu: "Lumea nu poate cere Israelului să mai aştepte!"
11 Sep 2012   •   17:18

Comunitatea internaţională nu poate cere Israelului să aştepte cu răbdare, rezolvarea problemei, în ceea ce priveşte Iranul şi programul său nuclear, a declarat liderul cabinetului de la Ierusalim, Benjamin Netanyahu.

"Lumea spune Israelului: Aşteptaţi, mai e încă timp. Eu răspund: Ce să aşteptăm? Până când să mai aşteptăm? Cei din comunitatea internaţională, care refuză să tragă linii roşii asupra Iranului, nu au nici un drept să plaseze o astfel de măsură împotriva Israelului" a adăugat Netanyahu în timpul unei întânlniri oficiale cu omologul său bulgar, Boyko Borisov.

"Iranul nu are nici o presiune. Teheranul este conştient de acest lucru şi continuă, fără nici o interferenţă externă, să obţină arsenal nuclear, şi mai departe, bomba nucleară" a conchis premierul israelian, transmite Al Arabiya.

Declaraţiile lui Netanyahu se bat cap în cap cu cele ale Secretarului de Stat american, Hillary Clinton.
Clinton a spus că Statele Unite nu au intenţia să fixeze un termen limită în ceea ce priveşte politica diplomatică cu Iranul. Punctul de vedere de peste ocean a stârnit valuri de nemulţumire în rândul guvernului israelian.

Statele Unite şi Israelul reprezintă o alianţă puternică, dar nu au reuşit, până acum, să ajungă la un numitor comun, în ceea ce priveşte o eventuală intervenţie militară în Iran.

Israelul este singura ţară din Orientul Mijlociu, recunoscută că deţine arsenal nuclear şi se teme că dacă Iranul şi-ar dezvolta armament similar, ar reprezenta o ameninţare la siguranţa statului evreu.
De cealaltă parte, autorităţile de la Teheran, au declarat, în repetate rânduri, că cercetările din domeniul nuclear sunt derulate cu scopuri exclusiv civile.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close